Zdražování energií a neustále se zpřísňující legislativní požadavky na třídu energetické náročnosti budov vedou k hledání nových řešení. Jak je známo, o celkové energetické náročnosti budovy rozhodují detaily a jejich provedení. Neméně významnou roli hraje materiál – dnes spíše hovoříme o celém systémovém řešení, které je použito pro různé detaily.

Přehled developerských projektů

Posunout, nebo shrnout? Výhled bez rušivých sloupků v zavřeném stavu, nebo raději možnost otevřít téměř dokořán, i když trochu na úkor dispozice? Co třeba řešení s nulovým prahem bez překračování? Manuální ovládání nebo motorické? To jsou asi z uživatelského pohledu ty nejzásadnější otázky, pro výběr prosklených stěn domova.

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) vyčlení pro obce dalších 400 milionů korun na zpracování projektové dokumentace pro výstavbu dostupného nájemního bydlení. Celkově se tak suma navýší na přibližně 1,4 miliardy korun. Peníze budou z evropských zdrojů, konkrétně z Národního plánu obnovy. Žádosti MMR začne přijímat koncem letošního května.

Nechte se inspirovat lídry zahraničního byznysu. V rámci 1. ročníku mezinárodní konference komunikační platformy remspace European Real Estate Summit: Building the Future of Property budeme s českými i zahraničními odborníky diskutovat o spolupráci evropských měst nejen v oblasti developmentu, o investičních příležitostech v České republice i v zahraničí, o různých přístupech k digitální transformaci evropských zemí a porovnáme také aktuální stav realitního trhu v Čechách i v zahraničí.

Plánujete stavět nebo renovovat? Společnost AVG vám nabízí kvalitní hliníková okna a dveře z kvalitních a odolných materiálů, které vám budou mnoho let zpříjemňovat vaše bydlení.

V Česku roste zájem o nedokončené průmyslové areály, které si budoucí nájemce může uzpůsobit podle vlastních potřeb. Takzvaný trend Shell & Core spočívá v tom, že developer postaví pouze vnější konstrukci a základní vnější infrastrukturu, zatímco o interiérech a vnitřním rozložení budovy následně rozhodne klient. Přestože tento typ výstavby se v ČR objevuje již delší dobu, její výrazný nárůst nastal až v posledních letech.