Sériové a modulární stavební metody jsou klíčem k tomu, aby bylo možné realizovat stavební procesy v termínu i přes nedostatek času či kvalifikovaných pracovníků. Čím větší objekt, tím více se výhody prefabrikace vyplatí jak ve fázi plánování, tak ve fázi výstavby. Úspěšná stavba či rekonstrukce koupelny začíná s předstěnovými instalacemi TECEprofil!

Zdražování energií a neustále se zpřísňující legislativní požadavky na třídu energetické náročnosti budov vedou k hledání nových řešení. Jak je známo, o celkové energetické náročnosti budovy rozhodují detaily a jejich provedení. Neméně významnou roli hraje materiál – dnes spíše hovoříme o celém systémovém řešení, které je použito pro různé detaily.

Přehled developerských projektů

V německém stavebním sektoru se schyluje ke stávkám. Zaměstnavatelé totiž odmítli přistoupit na arbitrážní rozhodnutí ohledně pracovních podmínek a zvyšování mezd. Vyjednávání se týkají zhruba 930.000 pracovníků, uvedla agentura DPA. Odborový svaz IG BAU už dříve oznámil, že svolá stávku, pokud zaměstnavatelé odmítnou arbitrážní rozhodnutí, které svaz přijal koncem dubna.

Posunout, nebo shrnout? Výhled bez rušivých sloupků v zavřeném stavu, nebo raději možnost otevřít téměř dokořán, i když trochu na úkor dispozice? Co třeba řešení s nulovým prahem bez překračování? Manuální ovládání nebo motorické? To jsou asi z uživatelského pohledu ty nejzásadnější otázky, pro výběr prosklených stěn domova.