Leo Burnett Office v Singapuru

Leo Burnett Office v Singapuru

Architektonické studio Ministry of Design pod vedením Colina Seaha dostalo zajímavou zakázku na návrh interiérů singapurského sídla reklamní agentury Leo Burnett.

Při ztvárnění prostoru byly uplatněny tři priority:
  • udělat na návštěvníka dojem
  • vyvolat schopnost navzájem se ovlivňovat
  • podnítit kreativitu

Snad nejimpozantněji působí nadrozměrná graffiti ve vstupním foyer, která pokrývají celý prostor. Iluzi podporuje i Burnettova tužka. Je vyjádřením velikosti jeho osobnosti a jeho práce ve světě reklamy.

Bílému vstupu s recepcí vytváří překvapivý kontrast osm konferenčních a zasedacích místností a šest „horkých“ stolů. Zářivá, ba až divoká barevnost a zařízení formálnějších i neformálnějších relaxačních prostorů má podněcovat k výměně názorů, myšlenek a nápadů.

Kreativní prostor pro více než stovku zaměstnanců vyplňují seřazené překližkové stoly v různých odstínech. Po obvodu jsou umístěny diskusní stolky.

Projekt získal nejvyšší ocenění v soutěži International Design Award v Los Angeles v roce 2010 a byl označen za interiérový návrh roku.

Mária Nováková
Foto: Ministry of Design