Nový dům na Vinohradech finišuje. Nabídne skoro 30 moderních bytů

Vila dům Na Vinici
Zdroj: PSN

Společnost PSN dovedla do fáze hrubé stavby projekt Vila dům Na Vinici na pražských Vinohradech. Vyrůstá zde celkem 27 bytů v dispozicích 1+kk až 3+kk, většina s balkonem či předzahrádkou. Třetina z nich již našla nové majitele. Kolaudace je plánovaná na léto letošního roku.

V projektu Vila dům Na Vinici developer dovršil stavbu železobetonové konstrukce a nyní přistoupil k osazování oken. Dále pokračují vyzdívky bytových příček a instalují se rozvody technických zařízení. Práce samozřejmě postupují rovněž v exteriéru, konkrétně na fasádách a také terénních úpravách. PSN plánuje budovu zkolaudovat letos v létě, noví obyvatelé by se měli stěhovat na počátku roku 2023.

„Máme radost, že stavba zatím běží podle plánu – a to i přes všechny nepříznivé faktory, které v uplynulých měsících zasáhly celý realitní trh, jako například extrémní zdražování stavebních materiálů a nedostatek pracovní síly,“ uvádí ředitel developmentu společnosti PSN Štěpán Smrčka.

„O projekt evidujeme díky jeho skvělé lokalitě na dosah oblíbeného parku Grébovka, funkčním technologiím pro maximální komfort a elegantnímu designu s využitím přírodních materiálů velký zájem. Aktuálně tak máme prodáno kolem 30 % jednotek,“ dodává.

V ulici Perucká v Praze 2 vyroste 27 bytů o velikosti od 27 do 73 m2 a dispozicích 1+kk až 3+kk. K většině z nich náleží balkon či předzahrádka. Jejich součástí se stane řízené větrání s rekuperací, v nejvyšším patře pak i příprava pro klimatizaci. Chybět nebudou ani garážová stání situovaná v suterénu domu. Tam budou pro budoucí rezidenty připraveny také sklepní úložné prostory.

Moderní a praktické byty

Bytové jednotky se vyznačují nadčasovým designem, které podle developera dokreslí jejich praktické pojetí a společně vytvoří útulné bydlení. Již ve standardu je developer vybaví plovoucí dřevěnou lamelovou podlahou a dřevěnými okny s trojsklem.

Bytový dům s 1 podzemním a 4 nadzemními podlažími, s posledním ustupujícím, respektuje okolní zástavbu. Jeho fasáda se ponese v šedo-bílé kombinaci. Architektonické řešení studia Ofstone využívá okolní křivky, například prostřednictvím balkonů, teras a oken. Pod balkony vznikne dlážděná terasa s přímým vstupem na předzahrádku na střeše suterénu, která přechází do volného prostoru se zatravněním.

red